Plata od hiljadu evra
Pade mi na pamet ovakav zadatak (ja sam ga smišljao, trebalo bi da je originalan
):
Poslodavac i kandidat za posao se dogovaraju oko plate. Interes poslodavca je da plata bude što manja (naravno) a interes kandidata je da bude što veća (opet naravno). Dogovorili su se da svako napiše svoj broj na parčetu papira pa da se ti brojevi uporede. Brojevi su celobrojne vrednosti od [inlmath]0[/inlmath] do [inlmath]1000[/inlmath]. Uslovi su sledeći:
Svako gleda svoj interes, razmišljajući naravno i o odgovorima "protivnika".
Tako da je teško reći šta je najbolje za poslodavca ne uzimajući u obzir odgovore kandidata i obrnuto...
Poslodavac i kandidat za posao se dogovaraju oko plate. Interes poslodavca je da plata bude što manja (naravno) a interes kandidata je da bude što veća (opet naravno). Dogovorili su se da svako napiše svoj broj na parčetu papira pa da se ti brojevi uporede. Brojevi su celobrojne vrednosti od [inlmath]0[/inlmath] do [inlmath]1000[/inlmath]. Uslovi su sledeći:
- Ako je apsolutna razlika ta dva broja od [inlmath]0[/inlmath] do [inlmath]250[/inlmath] usvaja se veća plata.
- Ako je apsolutna razlika ta dva broja od [inlmath]251[/inlmath] do [inlmath]500[/inlmath] usvaja se manja plata.
- Ako je apsolutna razlika ta dva broja od [inlmath]501[/inlmath] do [inlmath]750[/inlmath] usvaja se veća plata.
- Ako je apsolutna razlika ta dva broja od [inlmath]751[/inlmath] do [inlmath]1000[/inlmath] usvaja se manja plata.
Svako gleda svoj interes, razmišljajući naravno i o odgovorima "protivnika".
Tako da je teško reći šta je najbolje za poslodavca ne uzimajući u obzir odgovore kandidata i obrnuto...