Daniel je napisao:Nadam se da će Ilija ovo shvatiti kao što sam shvatio i ja – kao šalu.
Naravno da sam se šalio.

Izvinjavam se ako je šala ispala gruba.

E, ali sa ovim se ne šalim: Rezon sa rotiranjem je ok, ali ne samo za kružnicu već za bilo koju zatvorenu konturu. To bi značilo da je isto kod stola bilo kakvog oblika, to jest [inlmath](n-1)![/inlmath] A ako imamo [inlmath]n[/inlmath] osoba i [inlmath]n[/inlmath] stolica, onda mora biti [inlmath]n![/inlmath] za sto bilo kakvog oblika. U tome je suština i zato sam i pitao da li osobe sede ili stoje.
Radi se o rasporedu [inlmath]n[/inlmath] elemenata na [inlmath]n[/inlmath] pozicija u ovom prvom slučaju (jedna osoba – jedna stolica) i rasporedu [inlmath]n[/inlmath] elemenata bez fiksirane pozicije u drugom slučaju. Zato je, po mom mišljenju, neprecizna postavka zadatka "rasporediti [inlmath]n[/inlmath] osoba oko okruglog stola".
E sad, ako neko misli da je to tako jer okrugli sto nema predsedavajućeg, ja pitam a gde je to predsedavajući kod bilo kakvog stola, zar to nije stvar dogovora?
Svejedno, zadatak je baš lagan, a mi kako smo krenuli, došli bismo sve do kralja Artura

. (Nadam se da je ova šala ok).