k-regularan graf zadatak
Kao prvo izvinjavam se ako postavljam temu koja već postoji, ili nije na odgovarajućem 'mestu'. Naime zadatak je iz predmeta diskretna matematika, ali na nekim smerovima se ovaj predmet zove i 'Teorija skupova i matematička logika'. Da ne dužim više zadatak glasi ovako:
Odrediti sve parove prirodnih brojeva [inlmath](n,k)[/inlmath] za koje važi: Postoji [inlmath]k[/inlmath]-regularan graf sa [inlmath]n[/inlmath] čvorova.
E sad, pod [inlmath]k[/inlmath]-regularnim grafom smatra se graf čiji čvorovi imaju jednake stepene, odnosno graf kod kog svaki čvor ima jedan broj grana. Evo i nekih primera [inlmath]k[/inlmath]-regularnih grafova:

Ali kako se radi ovaj zadatak, stvarno ne znam pa bi mi dobrodošla pomoć
Hvala unapred!
Odrediti sve parove prirodnih brojeva [inlmath](n,k)[/inlmath] za koje važi: Postoji [inlmath]k[/inlmath]-regularan graf sa [inlmath]n[/inlmath] čvorova.
E sad, pod [inlmath]k[/inlmath]-regularnim grafom smatra se graf čiji čvorovi imaju jednake stepene, odnosno graf kod kog svaki čvor ima jedan broj grana. Evo i nekih primera [inlmath]k[/inlmath]-regularnih grafova:

Ali kako se radi ovaj zadatak, stvarno ne znam pa bi mi dobrodošla pomoć
Hvala unapred!