E ovako kod Diferencijabilnosti funkcije vise promenljivih mi kaze
da tacka u kojoj gledam da li je [inlmath]F(x_1,x_2,\ldots x_i)=z[/inlmath] diferencijabilna mora da bude unutrasnja tacka oblasti defenisanosti, da ako je [inlmath]z[/inlmath] diferencijabilna u tacki [inlmath]m[/inlmath] tada je [inlmath]z[/inlmath] neprekidna u [inlmath]m[/inlmath] i postoje parcijalni izvodi u [inlmath]x_1,x_2,\ldots x_i[/inlmath]. Pa onda da moze da bude da je neprekidna u tacki i da ima parcijalne u toj tacki a da nije diferencijabilna i na kraju mi stoji da je dovoljan uslov diferencijabilnosti da [inlmath]z[/inlmath] ima parcijalne izvode u nekoj okoline tacke,i da su ti izvodi neprekedini u samoj tacki ,tada je [inlmath]z[/inlmath] diferencijabilna u toj tacki ,sto meni samo govori da ako ovo poslednje vazi onda [inlmath]z[/inlmath] moze a ne mora biti diferencijabilna u toj tacki.
Posle toga mi ide teorema o diferencijabilnosti nad skupom,to mi je jasno ali mi nije jasno u ovom prethodnom delu POTREBAN uslov da funkcija bude diferencijabilna,tj sta sve ona mora da ispunjava da bi ja mogao sa sigurnoscu da kazem da je ona diferencijabilna u tacki?
inace to je iz knjige Mat. Analiza sa ftna u Novom Sadu