E ovako radi se o binomnoj formuli. Dokazuje se preko matematičke indukcije i to je ok. Ono što me zanima i nisam magao to da nađem je kako je preko kombinacija određena opšta formula [inlmath](a+b)^n[/inlmath]. Tačnije veza između kombinacija bez ponavljanja i broja elemenata u razvoju binomne formule. Znači imamo kombinacije bez ponavljanja od [inlmath]n[/inlmath] elemenata [inlmath]k[/inlmath]-te klase. A kombinacije bez ponavljanja predstavljaju broj načina da iz skupa sa [inlmath]n[/inlmath] elemena izvučemo [inlmath]k[/inlmath] elemenata gdje redoslijed nije bitan. Ali to nema šanse da povežem s brojem elemenata u binomnoj formuli. Stepen binomne formule je označen sa [inlmath]n[/inlmath] a [inlmath]k[/inlmath] predstavlja stepen drugog monoma. Probavao sam sve i svašta tipa da raspišem čitav neki izraz pa da tražim šta predstavlja [inlmath]n![/inlmath] ali to nisam uspio. Stvarno mi nema logike kombinacije bez ponavljanja od [inlmath]n[/inlmath]-tog stepena binoma s [inlmath]k[/inlmath]-tim stepenom drugoga monoma. Pa eto ako neko može malo ovo da rastumači ili neka da neku ideju pa da ja probam.
[dispmath]\left(a+b\right)^n=\sum_{k=0}^n{n\choose k}a^{n-k}b^k={n\choose0}a^n+{n\choose1}a^{n-1}b+{n\choose2}a^{n-2}b^2+\cdots+{n\choose n-1}ab^{n-1}+{n\choose n}b^n[/dispmath]