Pozdrav i dobro dosao na forum.

Zanima me samo ovo, za pocetak:
aleksa97 je napisao:P.S. Znam da bih trebao da koristim onaj program koji bi lepo ovo sve ispisao, ali sam u zurbi nekoj pa sam morao ovako.
U kakvoj si zurbi u jedan sat posle ponoci, pa da ne mozes da koristis Latex (i uz to ispostujes
Pravilnik), kad za to postoji veoma jednostavno
objasnjenje?
Sto se tice zadatka, potvrdi da li se radi o ovom sto sam otkucao. Ako jeste, onda imas sledece:
[dispmath]\frac{2x^2+(m-3)x+2}{x^2-x+1}\le3[/dispmath] dovedes to na nejednacinu:
[dispmath]\frac{x^2-mx+1}{x^2-x+1}\ge0[/dispmath] I sada ispitujes dva slucaja:
[inlmath]1)[/inlmath] kada je brojilac veci ili jednak nuli, a imenilac veci od nule - nadjes presek ta dva resenja;
[inlmath]2)[/inlmath] kada je brojlac manji ili jednak nuli, a imenilac manji od nule - takodje, nadjes presek ta dva resenja.
Eto mala pomoc - imenilac je uvek veci od nule.
Nakon toga odredis uniju ova dva slucaja i dobijes skup vrednosti parametra [inlmath]m\in[-2,2][/inlmath]. Pa je zbir celobrojnih vrednosti parametra jednak [inlmath]0[/inlmath].
Ako i dalje imas nekih nejasnoca, slobodno pitaj. Ne znam da li je ovaj zadatak mozda i bio negde vec, deluje mi kao poznat, tako da mozes malo i pretraziti forum. Svakako da ima slicnih.