Korisnički Kontrolni Panel
Pogledajte svoj profil
Pogledajte svoje postove
ČPP
Prijavite se

Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba

Index stranica OSTALE MATEMATIČKE OBLASTI ALGEBRA

Izraz sa četvrtim korenima

[inlmath]a^2-b^2=\left(a+b\right)\left(a-b\right)[/inlmath]

Re: Algebarski izraz sa četvrtim korenom u imeniocu

Postod charliecale » Sreda, 29. Maj 2024, 18:39

@jans, uradio sam onako kako tvoje uputstvo nalaže i dobio tačno rešenje. Hvala ti puno, ili, kako mi retki koji volimo francuski jezik kažemo, merci beaucoup! :D :whistle:
I conjure thee, I conjure thee, I'm the Queen, you're the Bee. As I desire, so shall it be. – Charmed

Zahvalio se: 7 puta
Pohvaljen: 4 puta

Sharuj ovu temu na:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on MySpace MySpace Share on Google+ Google+
  • +1

Postod Daniel » Četvrtak, 30. Maj 2024, 09:41

Na ovoj temi možeš videti još načina za rešavanje ovog zadatka (uključujući i, po meni najjednostavniji, preko sume geometrijskog niza)...
I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it. – Mark Twain
Korisnikov avatar
Daniel  OFFLINE
Administrator

Zahvalio se: 5213 puta
Pohvaljen: 4974 puta

Postod charliecale » Četvrtak, 30. Maj 2024, 12:25

@Daniel, jaooo, geometrijski niz! Hvala ti i za taj predlog (ispade najlakši i najkraći)!
I, izvinjavam se zbog postavljanja zadatka koji već postoji na forumu; izgleda da nisam temeljno pregledao već postojeće teme. :aureola:
I conjure thee, I conjure thee, I'm the Queen, you're the Bee. As I desire, so shall it be. – Charmed

Zahvalio se: 7 puta
Pohvaljen: 4 puta

Postod Daniel » Četvrtak, 30. Maj 2024, 18:30

Nikakav problem, nikad ne zamerimo zbog takvih stvari, pretraga baš i nije "friendly" kad su u pitanju matematički izrazi... A ima i malo previše zadataka na forumu da bi ih sad "ručno" pretraživao jedan po jedan... :)
Spojiću ja kasnije ovu temu s tom prethodnom, kako bismo imali sve s ovim zadatkom na jednom mestu...
I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it. – Mark Twain
Korisnikov avatar
Daniel  OFFLINE
Administrator

Zahvalio se: 5213 puta
Pohvaljen: 4974 puta

Prethodna

Povratak na ALGEBRA