Korisnički Kontrolni Panel
Pogledajte svoj profil
Pogledajte svoje postove
ČPP
Prijavite se

Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba

Index stranica RAZNO ODMORIŠTE

Igrica 2048

Offtopic teme o svemu i svačemu
  • +2

Re: Igrica 2048

Postod Milovan » Sreda, 26. Mart 2014, 17:55

Ok, navukoh se na igru i sad sam dosta vremena proveo pomerajući ove blokove. :) I najzad uspeh! :D

Međutim, tek pomislih da je sve, počeo sam malo da istražujem, i našao dosta zanimljivih stvari u vezi sa ovom igrom, pre svega ovo ovde, gde se nadmašuje cilj igre i postiže broj 4096 (takvo spajanje iziskuje i vremena, klip traje skoro 15 min, a pri tom je 4 puta ubrzan)!

Našao sam i klip sa dvostruko većim rešenjem od ovog prethodnog, ali za to nisam siguran da je merodavno, naprotiv, s obzirom da se prikazuju samo finalna spajanja, a pitanje je kako se (i da li se) moglo doći do pozicije blokova od koje se tu kreće.

Našao sam i neke zanimljive varijacije igre, koje i vama preporučujem da isprobate, pošto ja već počeh da igram to. :D Kad Ubavić već spomenu [inlmath]2^n[/inlmath] varijante, evo nekoliko verzija:
2^16, 2^31 i 2^53.

Spisak još nekih verzija ove igre možete naći ovde.

A sve je krenulo od jedne relativno jednostavne ideje. :)
Korisnikov avatar
Milovan  OFFLINE

Zahvalio se: 356 puta
Pohvaljen: 704 puta

Sharuj ovu temu na:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter Share on MySpace MySpace Share on Google+ Google+
  • +1

Postod ubavic » Sreda, 26. Mart 2014, 20:42

Bravo još jednom :D Smem li pitati koju si strategiju koristio?
Hvala za link, video sam neke verzije (koje sam hteo kasnije da postavim ovde), ali nisam znao da ih ima ovako punooo :D Po meni, apsolutni pobednici su: Audio 2024, LHC, 1D ....
ubavic  OFFLINE
Zaslužni forumaš

Zahvalio se: 388 puta
Pohvaljen: 648 puta

Postod Daniel » Četvrtak, 27. Mart 2014, 01:59

Milovan je napisao:I najzad uspeh! :D

Čestitke i od mene! :D

Koje su ludilo ove megalomanske verzije. :shock: :D Ja pokrenuo [inlmath]2^{16}[/inlmath], čisto da vidim kako izgleda, al' kad sem krenô, nisam umeo da stanem. :mrgreen: Trebalo mi je oko 20-30 minuta (nzm tačno, nisam gledô na sat) da složim jedan blok od 4096 i dalje mi se jednostavno nije dalo kad sam shvatio da sam tek na [inlmath]\frac{1}{16}[/inlmath] puta... :insane:

Al' genijalan je ovaj 1D. :mrgreen: To samo držiš pritisnut UP_ARROW taster i čekaš da auto-repeat odradi svoje. :D Jedino, s vremena na vreme, kad se „zakoči“, pritisneš DOWN_ARROW i zatim opet nastaviš s hold-ovanjem UP_ARROW-a... I za pola minuta si pobednik. :lol:
To me malo podseća na onu 1D-verziju tetrisa, u kojoj ništa ne pritiskaš, već samo gledaš kako ti se skôr nagomilava... :D
I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it. – Mark Twain
Korisnikov avatar
Daniel  OFFLINE
Administrator

Zahvalio se: 5214 puta
Pohvaljen: 4974 puta

• +1

Postod Milovan » Četvrtak, 27. Mart 2014, 02:14

Što se strategije tiče- koristio sam se ograničenjem u pravcima i tako nagomilavao brojeve, ali usput sam se vodio i idejom nizanja uzastopnih stepena dvojki u susednim blokovima poslednje kolone. Evo klipa koji ilustruje taj pristup:

Što se tih varijacija tiče, one [inlmath]2^n[/inlmath] varijante sa većim tablama su zanimljive, ali pomalo dosadne zbog obimnosti, mnogo poteza napraviš, a i dalje ima brdo posla, jednostavno previše vremena iziskuju.

Ova zamisao sa česticama je baš dobra. :D Ali nezgodno je pomalo, nekako je lakše raditi s brojevima.

1D varijanta je, što Daniel reče, toliko jednostavna da se samo ponekad mora promeniti smer kad ne može u istom. Teško je ne pobediti. Ali, postoji i nešto lakša varijanta ove igre. Ova ovde. :D
Korisnikov avatar
Milovan  OFFLINE

• +1

Postod ubavic » Četvrtak, 27. Mart 2014, 14:25

Slika
Heh :D

Milovan je napisao:... Ali, postoji i nešto lakša varijanta ove igre. Ova ovde. :D

Dosta je lakša. Trebalo mi je samo 3 poteza da je rešim. :mrgreen:
ubavic  OFFLINE
Zaslužni forumaš

Zahvalio se: 388 puta
Pohvaljen: 648 puta

Postod Daniel » Četvrtak, 27. Mart 2014, 15:57

ubavic je napisao:Dosta je lakša. Trebalo mi je samo 3 poteza da je rešim. :mrgreen:

Ja nikako n'uspevam da je „razvučem“ na više od jednog poteza. :) Ako je u toj igri cilj rešiti je iz što više poteza, onda si ti definitivno pobednik. :D
I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it. – Mark Twain
Korisnikov avatar
Daniel  OFFLINE
Administrator

• +2

Postod Daniel » Subota, 29. Mart 2014, 11:04

Se priznaje rezultat ostvaren na mobilnoj aplikaciji? :)

Sedam poteza pre kraja – brojevi su se tako lepo postavili, da sam ovo morao da ovekovečim: :)

Pred sam cilj.jpg
Pred sam cilj.jpg (16.13 KiB) Pogledano 2015 puta

I, naravno, posle sedam poteza:

Cilj.jpg
Cilj.jpg (14.47 KiB) Pogledano 2015 puta

Moram reći da neku posebnu novu taktiku nisam imao – onako lep raspored brojeva na prvoj slici je bila dobrim delom i sreća. ;)
Korisnikov avatar
Daniel  OFFLINE
Administrator

Postod Milovan » Nedelja, 30. Mart 2014, 03:37

Tačno na to sam mislio kad sam pomenuo da je jedna od glavnih caka namestiti brojeve u pojedinačnim blokovima jedne ivične kolone (ili vrste) na uzastopne stepene dvojke. Upravo se iz toga najlakše dođe do tražene brojke. :D

Inače, ova igra je postala jako popularna ovih dana- igraju je ljudi na sve strane. :)
Korisnikov avatar
Milovan  OFFLINE

Prethodna

Povratak na ODMORIŠTE