Matematički forum na kojem možete da diskutujete o raznim matematičkim oblastima, pomognete drugima oko rešavanja zadataka, a i da dobijete pomoć kada vam zatreba
[inlmath]528=1\cdot2\cdot2\cdot2\cdot2\cdot3\cdot11[/inlmath] ovo [inlmath]11[/inlmath] ne mogu rastaviti jer je prost broj i to nije "cifra" vec dvije cifre
Ako bi postojao makar jedan takav prirodan broj, bilo bi ih još beskonačno mnogo, jer uvek možemo dodavati jedinice bilo gde u sledu cifara. I ostao bi proizvod cifara [inlmath]528[/inlmath]. Nula je, naravno, isključena. Izvor?
Ja mislim da ne postoji niti jedan takav broj jer ako imamo broj [inlmath]311[/inlmath] proizvod tih cifara je [inlmath]3[/inlmath] a ne [inlmath]33[/inlmath], ne mozemo [inlmath]11[/inlmath] posmatrati kao jednu cifru... mozda je u tome caka
I da se doreknem: Ako ima jedan takav broj, ima ih beskonačno mnogo, što sam i dokazao. Ako ih ima beskonačno mnogo, nemoguće je odrediti ih sve. Ko ih nađe, neka ih ispiše, moliću lepo Ostaje da nema nijedan, kao što Sinisa reče.